top of page

Alles over de verzending

Verzendkosten

Voor de verzending van bestellingen met een waarde tot €29,95 rekenen we een vast laag tarief van €4,95, ongeacht het aantal producten of grootte van uw bestelling. Bestellingen met een hogere orderwaarde worden kosteloos bij u thuis of op kantoor bezorgd.

Het verzenden van uw bestelling

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst maken wij de bestelling in orde en laten deze zo snel mogelijk op het door u gewenste verzendadres bezorgen. Wilt weten hoe het verzendproces in zijn werk gaat en waarmee u rekening kunt houden? We hebben dit in enkele punten op rij gezet.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Alle bestellingen die wij vóór 16.00 uur op maandag tot en met vrijdag ontvangen worden diezelfde dag nog verzonden. De levertijd is één tot drie werkdagen. Dit geldt niet als de gekozen betalingsmethode "vooruitbetaling" is. In dit geval wordt de bestelling verzonden op de dag dat de betaling op onze rekening is ontvangen.

Moet ik thuis blijven om mijn bestelling te ontvangen?

Voor bestellingen binnen Nederland

Brievenbusformaat bestellingen versturen wij via PostNL. Het is niet altijd mogelijk om dit in het bestelproces aan te geven. Als bij het samenstellen van uw pakket blijkt dat deze als brievenbuspakket bezorgd kan worden, versturen wij uw pakket via PostNL.

Voor brievenbuspost hoeft u niet thuis te blijven om de bestelling te ontvangen. Zodra wij uw bestelling hebben verzonden, ontvangt u van ons een verzendbevestiging per e-mail. Hierin staat de definitieve wijze van bezorging aangegeven.

Voor levering in België

Alle Belgische bestellingen worden via DHL Pakketservice verstuurd. Hierdoor kunnen wij in bijna alle gevallen garanderen dat de levering van uw bestelling de volgende dag al plaatsvindt.

DHL GoGreen Pakketservice

Als uw pakket via DHL GoGreen wordt verstuurd, dan wordt deze, in de meeste gevallen, de volgende dag op het door u opgegeven afleveradres bij u aangeboden. Uw zending wordt door DHL GoGreen aangetekend bezorgd (alléén op werkdagen en zaterdag, tussen 08:00 en 18:00 uur). Indien u niet thuis bent op het moment dat uw zending wordt aangeboden, dan zal de medewerker van de pakketdienst een notitie achterlaten.

Hoe weet ik wanneer mijn pakket wordt bezorgd?

Met track en trace volgt u uw pakket binnen Nederland op de voet. Elk moment van de dag. Een pakket naar het buitenland volgt u via de internationale track en trace. Alleen voor brievenbuspakketten naar het buitenland is geen track en trace beschikbaar.

Houd het track en trace nummer en uw postcode bij de hand, dan weet u altijd precies waar het pakket zich bevindt. DHL GoGreen stuurt u een e-mail of sms zodra het pakket is bezorgd.

Flexibiliteit in bezorgen

Als u niet thuis bent op het moment van bezorging en DHL GoGreen het pakket ook niet bij uw buren kan afgeven, dan bezorgt DHL GoGreen uw pakket de volgende dag bij een DHL ServicePoint dichtbij. DHL laat dan een kaart achter in uw brievenbus. Met de code op deze kaart kunt u via track en trace zien waar het pakket is bezorgd. 

U kunt er ook voor kiezen om het pakket opnieuw thuis of bij de buren te laten bezorgen. U heeft dan de keuze uit verschillende data en tijdvakken, zowel overdag als in de avond. Wilt u liever een ander DHL punt kiezen, ook dat is mogelijk. U kunt uw keuze tot 23:59 uur doorgeven. 

Goed om te weten

Uw pakket wordt maximaal 7 dagen bij een DHL ServicePoint bewaard. Zodra de zending is bezorgd, ontvangt u van DHL bericht. Als u het pakket niet ophaalt ontvangt u na drie dagen een herinnering. Na één week wordt het pakket teruggestuurd naar Alka.

Klimaatneutraal verstuurd via DHL Parcel

De bestellingen van Alka worden klimaatneutraal verzonden via DHL Parcel. DHL werkt namelijk hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door duurzaam te bouwen, groot materiaal te laten rijden op HVO100 diesel en het elektrisch wagenpark steeds verder uit te breiden.

In 2025 bezorgt DHL de laatste kilometers naar de consuments zelfs volledig emissievrij. Het uiteindelijke doel: in 2050 heeft DHL wereldwijd de uitstoot teruggebracht naar nul. De CO2 die we nog wel uitstoten, compenseren we samen. DHL betaalt een deel van de compensatiekosten, maar ook Alka.

De opbrengst investeert DHL in gecertificeerde Gold Standard-projecten in ontwikkelingslanden. Overigens wordt daar niet alleen de uitstoot gecompenseerd, maar wordt er ook een bijdrage geleverd aan het bevorderen van de economie. Daarnaast doet DHL als enige vervoerder er een schepje bovenop, en compenseert zendingen binnen de Benelux óók via Land Life Company. Door te investeren in grootschalige herbebossingsprojecten herstellen we samen belangrijke ecosystemen, bevorderen we de biodiverstiteit én bieden we lokale gemeenschappen sociale en economische voordelen.

bottom of page